Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Το πράσινο τσάι για την προστασία των δοντιών και των ούλων

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ - ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΜια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Periodontology, ανακαλύπτει ένα ακόμη θετικό για την κατανάλωση πράσινου τσαγιού. Ερευνητές βρήκαν πως μπορεί να είναι πολύ βοηθητικό για την προστασία δοντιών και ούλων. Στην έρευνα που συμμετείχαν 940 άτομα, βγήκε το συμπέρασμα πως αυτοί οι οποίοι καταναλώνουν συχνά πράσινο τσάι είχαν σαφώς καλύτερη περιοδοντική υγεία σε σχέση με αυτούς που δεν το είχαν βασικό συστατικό της διατροφής τους.

kyushu_university_japan” Είναι γνωστό από καιρό το πόσο θετική είναι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού “, δήλωσε ο Dr. Yoshihiro Shimazaki του Πανεπιστημίου Kyushu στην Fukuoka της Ιαπωνίας. ” … και μιας και πολλοί από εμάς στην ομάδα καταναλώνουν πράσινο τσάι, ήθελα να ερευνήσω την επίδραση αυτού στην περιοδοντική υγεία, ειδικά λόγω του γεγονότος της ισχυρής συσχέτισης αυτής με τη γενική υγεία του ανθρώπου “.

Εξετάστηκαν άντρες ηλικίας 49 με 59 σε τρείς δείκτες περιοδοντικής ασθένειας:

- το βάθος των περιοδοντικών θυλάκων (PD), - την κλινική απώλεια πρόσφυσης (CAL), - την αιμορραγία στην ψηλάφηση (BOP).

Οι ερευνητές παρατήρησαν πως για κάθε κούπα τσαγιού που καταναλώνεται κάθε μέρα, υπήρχε μείωση βαρύτητας σε όλους τους τρεις δείκτες. Η δράση του πράσινου τσαγιού πιθανόν να οφείλεται στην παρουσία του αντιοξειδωτικού, κατεχίνη.

[πηγή: Journal of Periodontology]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου